Apothecaresse zuster Eleonoa Verbeke Sint-Jansziekenhuis Brugge
Winckel Bouck
Ontsluiting en historisch onderzoek van een persoonlijk 18e-eeuws receptenboek van een ‘apothecaresse” in het Brugse Sint-Janshospitaal. Bewerking door: apotheker Guy Gilias (Haasrode) – 2011 ; Uitgave van de Kring voor de Geschiedenis van de Pharmacie in Benelux.

U kunt dit boek bestellen bij: apr. Guy Gilias, Milsestraat 33, B-3053 Haasrode. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Prijs: € 17,- per stuk (inclusief verzendkosten), zo lang de voorraad strekt.

 

 

 

 

 

 

 

 
De apotheker in prenten, verzen en spreuken

De jongste publicatie van ons bestuurslid Guy Gilias is uit! Een getekend en geschreven karikaturaal beeld van de apotheker over een periode van 900 jaar: zijn functies, zijn eigenschappen en zijn verhoudingen met andere beroepen in de gezondheidszorg.  Voor €29,50, via uitgeverij Garant.

http://www.garant-uitgevers.be of http://www.garant-uitgevers.nl
ISBN 978-90-441-2987-8

 

 

 

 

 

 

 

De Kring geeft 2 keer per jaar een Bulletin uit, waarin bijdragen over de farmaciehistorie worden gepubliceerd. Hieronder kunt u de bulletins van de periode 1951-2006 downloaden. U kunt een recent Bulletin bestellen bij: apr. Guy Gilias, Milsestraat 33, B-3053 Haasrode. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Prijs: € 13,- per stuk, zo lang de voorraad strekt.